Zaal Lokaal
Ruimte delen is creëren. 

Zaal Lokaal is een polyvalente en toegankelijke ruimte en wil verbinding leggen tussen mensen.

Zaal Lokaal is een polyvalente en toegankelijke ruimte en wil verbinding leggen tussen mensen.

Ruimte voor jouw idee
Zaal Lokaal is een polyvalente en toegankelijke ruimte in het hartje van Brugge. Zaal Lokaal wil verbindingen leggen tussen de bewoners van Brugge en een divers en toegankelijk aanbod van vrijetijdsbesteding waar iedereen terecht kan. Zaal Lokaal is initiatief van een aantal partners die met hun projecten gebruik maken van Zaal Lokaal.

Het biedt ruimte voor diverse initiatieven, waar Vrijetijdspunt één van de vele gebruikers zal zijn. Het is een platform waar creatieve geesten, ondernemers en burgers vrije tijd kunnen organiseren op een toegankelijke manier. Het doel van Zaal Lokaal: elkaar ontmoeten in open dialoog.

Delen
De activiteiten die in Zaal Lokaal doorgaan staan open voor een ruim publiek. Niet toevallig valt de lancering van Zaal Lokaal samen met de herinrichting van de ruimte. Dankzij de financiële steun van Summertaste en Ladies Circle kan de ruimte volledig rolstoeltoegankelijk gemaakt worden. Er komt een toegankelijke bar en verstelbare dj-tafel. 

Ook de kennis van Vrijetijdspunt, de buren, lokale verenigingen... is ter beschikking van alle gebruikers van Zaal Lokaal. 'Hoe kan je een laagdrempelige activiteit organiseren waar iedereen aan kan deelnemen?', 'Hoe breng je mensen met elkaar in contact?', 'Hoe kunnen talenten gematcht worden?'... zijn allemaal vragen die in Zaal Lokaal kunnen gesteld worden en waar we samen een antwoord op zoeken. 

Creëren
Door mensen samen te brengen, kunnen we elkaar inspireren, ideeën delen en samen realiseren. Daarom wordt Zaal Lokaal niet enkel een gedeelde ruimte, maar ook een plek van ontmoeten en samenwerken! Zo kunnen er ideeën onstaan rond nieuwe leuke activiteiten. Want: Samen delen is creëren. 

 

 

Peterseliestraat 100, 8000 Brugge
050 47 25 90

Contacteer ons voor meer informatie

Peterseliestraat 100
8000 Brugge
050 47 25 90

Tijdelijke locatie bureau's tot eind april:
Verbrand Nieuwland 19, 8000 Brugge

Telefonische bereikbaarheid:
van ma tot vrij van 10 - 12.30 uur en van 13 - 17 uur

Als vrijwilliger kan je veel betekenen

Download onze publicaties en documenten

Vrijetijdspunt brengt om de 2 maanden een nieuw Magazine uit. Voor de vakantiegangers is er ook onze reisbrochure.
Daarnaast vind je er ook de afsprakennota voor vrijwilligers. Download hier onze laatste publicaties.

Wil je graag ons Magazine en/of de reisbrochure per post ontvangen? Neem dan contact op!

  • Programma maart - april

  • Programma januari - februari

  • Reisbrochure 2023