27/05/2020

Yes, de zomervakantie gaat door!

Speelpleinwerking, VOLT en de kampen van de jeugdateliers gaan deze zomer door.

Speelpleinwerking, VOLT en de kampen van de jeugdateliers gaan deze zomer door.

Een berichtje waar we zelf heel blij van worden! Want we hebben goed nieuws: deze zomer kunnen onze SPEELPLEINWERKINGEN, de tienerwerking VOLT en de KAMPEN van de JEUGDATELIERS doorgaan. Weliswaar onder voorwaarden opgelegd door de overheid.

Draaiboeken, maatregelen en procedures
De voorwaarden die de overheid vorige week communiceerde, worden door onze collega's vertaald naar de verschillende werkingen. Per werking stellen we een draaiboek op waarin de maatregelen en procedures duidelijk uitgewerkt worden. 
We kunnen op vandaag nog niet alle detail informatie meegeven. Een paar dingen staan wel al vast:

  • De werkingen worden onderverdeeld in contact-bubbels van 50 personen. Daarbij horen kinderen, animatoren, beroepskracht, kiné en thuisverpleegkundige). We werken volop aan een haalbaar scenario waarin we alles veilig kunnen laten verlopen. 
  • Voor de speelpleinen zal je vooraf moeten inschrijven. Kindern die niet vooraf ingeschreven zijn, worden niet toegelaten. Binnenkort volgt meer info over de inschrijfprocedure. Het heeft nog geen zin om nu al in te schrijven. 
  • Ouders moeten een mondmasker dragen bij het op- en afhalen van hun kind.
  • Slechts 1 persoon mag het kind afzetten of ophalen.
  • Als je kind of iemand in het gezin ziek is of ziek geweest is, dan breng je je kind niet naar de werking.
  • Hygiënische maatregelen worden streng toegepast. Handen wassen op regelmatige tijdstippen, reinigen van klinken, spelmateriaal, stoelen, tafels,...
  • In bijlage kan je de pdf downloaden met deze maatregelen.

We kijken er enorm naar uit om deze zomer onze werkingen opnieuw open te stellen. De veiligheid van iedereen, zowel kinderen als animatoren, zal topprioriteit zijn. Binnen een tweetal weken sturen we een update met de details over inschrijven en andere procedures. Op naar een zomer vol speelplezier! 

Op de hoogte blijven
Wil je graag via mail op de hoogte blijven van de komende maatregelen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via onderstaande link. 
Klik door op deze pagina voor alle info rond de maatregelen en de inschrijfprocedure.

Contacteer ons voor meer informatie

Peterseliestraat 100
8000 Brugge
050 47 25 90

Telefonische bereikbaarheid:
van ma tot vrij van 10 - 12.30 uur en van 13 - 17 uur

Als vrijwilliger kan je veel betekenen

Download onze publicaties en documenten

Vrijetijdspunt brengt om de drie maanden een nieuw Magazine uit. Je vindt er niet alleen een overzicht van alle activiteiten en werkingen, maar ook interessante artikels, toffe foto's... Voor de vakantiegangers is er ook onze reisbrochure. Daarnaast vind je er ook de afsprakennota voor vrijwilligers. Download hier onze laatste publicaties.

Wil je graag ons Magazine en/of de reisbrochure per post ontvangen? Neem dan contact op!

  • Magazine herfst - aangepast programma

  • Reisbrochure 2020

  • Afsprakennota vrijwilligers