02/11/2020

Nieuw corona-veilig aanbod

Ook tijdens de lockdown blijven we ontmoeting en vrije tijd organiseren. Lees hier hoe we dit doen.

Ook tijdens de lockdown blijven we ontmoeting en vrije tijd organiseren. Lees hier hoe we dit doen....

 

 

 

Vrijetijdspunt in tijden van corona

We kunnen al een tijdje geen vrijetijdsactiviteiten meer organiseren zoals we dat gewoon zijn. Met Vrijetijdspunt deden we daarom onze uiterste best om aangepaste en veilige activiteiten te organiseren. Steeds in kleinere groepen en rekening houdend met de opgelegde maatregelen. Maar dat lijkt op dit moment niet voldoende te zijn. Daarbij weten we ook nog niet hoe de situatie er binnen één, twee of drie maanden zal uitzien. Vrijetijdsactiviteiten plannen voor een langere periode is in deze tijden dus zeer moeilijk. Ook nu zullen we met Vrijetijdspunt onze activiteiten moeten aanpassen. Binnen afspreken met een groep, dat hoort er nu even niet meer bij.

Toch blijven we ervan overtuigd dat iedereen recht heeft op vrije tijd en ontmoetingen. We bieden graag een lichtpuntje in deze donkere tijden.

We zijn er ons van bewust dat het geen makkelijke tijden zijn voor iedereen, in het bijzonder voor de meest kwetsbare mensen. We blijven strijden voor het welzijn van onze deelnemers. Daarom zetten we ons in om - in de mate van het mogelijke - ontmoetingsmomenten aan te bieden. Zo draagt Vrijetijdspunt haar steentje bij tegen vereenzaming, isolement en voor het welzijn van de deelnemers. 

Ons corona- veilig aanbod wordt op verschillende manieren georganiseerd:

Ontmoetingsmomenten
Er zijn wandel-, fiets-, step- en looptochten die je kan aanvragen op 5 verschillende locaties. Deze ontmoetingen worden altijd georganiseerd met het oog op veiligheid en de maatschappelijke gezondheid.  

 • Afhankelijk van de maatregelen zal het aantal plaatsen voor deze momenten wijzigen: van een 1 op 1 wandeling (deelnemer en vrijwilliger) tot 3 deelnemers en 1 vrijwilliger. 
 • We organiseren ontmoeting in Aalter, Brugge, Eeklo, Maldegem en Torhout.
 • We spreken af op een vaste plaats en een vast uur.
 • Alle ontmoetingen zijn gratis.
 • Inschrijven is verplicht. Inschrijven kan door te bellen naar 050 47 25 90 of te mailen naar vrijetijdspunt@oranje.be
 • Bekijk hier de data van de ontmoetingsmomenten.

'Oe ist'-telefoon
We zitten klaar aan de telefoon om met jou te praten. 

 • Bel ons van maandag - vrijdag tussen 10 - 12.30 of 13 - 17 uur.  
 • Ook op woensdagavond kan je je verhaal kwijt tussen 19 - 21 uuur bij Jolien, Bram, Fibe of Marlies.
 • Bel naar 050 47 25 90

Chat met
We zitten klaar aan de computer om met jou te praten via chat. 

 • Chat met ons van maandag - vrijdag tussen 10 - 12.30 of 13 - 17 uur.
 • Ook op woensdagavond tussen 19 - 21 uur kan je je verhaal kwijt aan Jolien, Bram, Fibe of Marlies via de facebookpagina van Vrijetijdspunt.
 • Stuur een messengerbericht naar Vrijetijdspunt Oranje vzw op facebook.

Briefje
Indien je af en toe post wil ontvangen en/of versturen naar Vrijetijdspunt kan dat ook. Schrijf ons een briefje of stuur een tekening en we sturen je een kaartje terug. Laat zeker je adres achter op de envelop.

 • Postadres: Peterseliestraat 100, 8000 Brugge.

Inspiratie
Er is een online aanbod die je kan volgen via de facebookpagina van Vrijetijdspunt. Daar kan je allerlei thuisactiviteiten vinden die je alleen of samen met je bubbel kan doen.

Het is goed mogelijk dat we elkaar een tijdje niet of veel minder zullen zien. Toch blijven we met iedereen bij Vrijetijdspunt ons keihard inzetten om deze moeilijke periode net iets draaglijker te maken. We laten niet los.

Tot gauw!

 

 

Contacteer ons voor meer informatie

Peterseliestraat 100
8000 Brugge
050 47 25 90

Telefonische bereikbaarheid:
van ma tot vrij van 10 - 12.30 uur en van 13 - 17 uur

Als vrijwilliger kan je veel betekenen

Download onze publicaties en documenten

Vrijetijdspunt brengt om de drie maanden een nieuw Magazine uit. Je vindt er niet alleen een overzicht van alle activiteiten en werkingen, maar ook interessante artikels, toffe foto's... Voor de vakantiegangers is er ook onze reisbrochure. Daarnaast vind je er ook de afsprakennota voor vrijwilligers. Download hier onze laatste publicaties.

Wil je graag ons Magazine en/of de reisbrochure per post ontvangen? Neem dan contact op!

 • Magazine herfst - aangepast programma

 • Reisbrochure 2020

 • Afsprakennota vrijwilligers