Cursussen voor vrijwilligers
Alles over inclusief jeugdwerk

Laat je onderdompelen in de wereld van spel, inclusie, fantasie en diversiteit tijdens de cursus animator, specialisatie of hoofdanimator. 

Let op: cursus animator, co-animator en hoofdanimator bestaan uit 2 delen

 

Laat je onderdompelen in de wereld van spel, inclusie, fantasie en diversiteit tijdens de cursus animator, specialisatie of hoofdanimator. 

Let op: cursus animator, co-animator en hoofdanimator bestaan uit 2 delen

 

Spelen met kinderen is leuk en met een beetje fantasie kun je een hele dag vullen, maar...

  • Hoe maak je een spel?
  • Hoe moet je een kind met een beperking begeleiden?
  • Wat moet je doen als iemand zich pijn heeft gedaan?
  • ...

Dat zijn allemaal vragen waar je tijdens onze cursussen meer over te weten komt.

Op cursus gaan betekent dat je heel veel leert over zaken die je op het speelplein of in je jeugdbeweging nodig hebt. Samen met instructeurs, die zelf ook op het speelplein of in de jeugdbeweging actief waren, word je ondergedompeld in de wereld van spel, inclusie, fantasie en diversiteit.

Je leert van elkaar, maakt nieuwe vrienden, verkleed je in de zotste thema’s. Kortom, op cursus gaan is de tijd-van-je-leven.​

Heb je een beperking en vraag je je af of deze cursus iets voor jou is, neem zeker contact op met ons. Samen bekijken we wat de mogelijkheden zijn.

Wat maakt de cursussen van Vrijetijdspunt uniek?
Op onze speelpleinwerkingen spelen kinderen en jongeren met en zonder beperking samen.Op onze cursussen leer je niet enkel hoe je een spel in elkaar kan steken, je komt ook te weten hoe je een spel kan aanpassen aan kinderen met een beperking en hoe we omgaan met de vele diverse kinderen in de werking

Welke cursussen zijn er?
Jaarlijks organiseren we een cursus animator, animator op maat, hoofdanimator en specialisatie. Afhankelijk van de vraag kan er een specialisatiecursus voor animatoren of hoofdanimatoren doorgaan. Alle info over de cursussen vind je onderaan deze pagina. 

Hoe kan ik mij inschrijven?

  • Via deze link kan je je inschrijven: JA IK WIL ME INSCHRIJVEN VOOR DE CURSUS.
  • Via dit Google Formulier kun je je inschrijven voor één van onze cursussen. Je krijgt een automatische e-mail dat we je inschrijving goed hebben ontvangen. Ontvang je deze e-mail niet? Neem dan contact op met vorming@oranje.be
  • Na je inschrijving krijg je via e-mail enige tijd later de factuur. Je bent ingeschreven als de factuur betaald is. Een maand voor de cursus krijg je de laatste praktische informatie doorgestuurd via e-mail.

Uitzonderlijke annulatie kadervormingscursus

Indien de corona maatregelen ervoor zorgen dat we de kadervorming cursus in de krokusvakantie van 2021 moeten annuleren mogen jullie van ons asap een mailtje verwachten. Hierin wordt gevraagd om een keuze te maken tussen: een volledige terugbetaling van het inschrijvingsgeld, de inschrijving te verplaatsen naar de herfst cursus van 2021 (enkel voor de animatorcursus) of naar de krokus cursus van 2022. In het geval van een terugbetaling: hou er rekening mee dat dit even kan duren. 

Wat na de cursus?
Ben je geslaagd voor de cursus? Dan ben je klaar om in actie te schieten in het (inclusieve) jeugdwerk. Je ontvangt aan het eind van je cursus een boekje met feedback van jouw cursusgevers. Je kan je stage lopen op een speelplein of jeugdbeweging. De stage duurt 50 uur. Je kunt een stageplaats zoeken via ‘Zoek een stageplaats’ op www.mijnkadervorming.be. Geef zeker jouw ‘KAVO-ID’ door aan de stageplaatsverantwoordelijke zodat deze jou digitaal kan koppelen aan hun stageplaats. Je gaat aan de slag met de dingen die je leerde op cursus. 

Al onze cursisten worden op de stageplaats uitgedaagd op basis van talenten en interesse,dat is voor jou niet anders. De begeleiding gebeurt steeds door een ervaren stagebegeleider. Nadat je je stage succesvol beëindigde gaat wij na hoe je stage is verlopen. Als jouw volledig traject is ingevoerd op www.mijnkadervorming.be, dan kun je zelf je attest printen via het tabblad ‘Trajectgeschiedenis’. Voor de specialisatiecursus krijg je een getuigschrift in het inclusief jeugdwerk. 

april + mei + herfstvakantie
Afhankelijk van de cursus
Verschillende locaties
Inschrijven is noodzakelijk
Voor vrijwilligers vanaf 15 jaar
050 47 25 90

Bekijk de komende activiteiten

Contacteer ons voor meer informatie

Peterseliestraat 100
8000 Brugge
050 47 25 90

Telefonische bereikbaarheid:
van ma tot vrij van 10 - 12.30 uur en van 13 - 17 uur

Als vrijwilliger kan je veel betekenen

Download onze publicaties en documenten

Vrijetijdspunt brengt om de drie maanden een nieuw Magazine uit. Je vindt er niet alleen een overzicht van alle activiteiten en werkingen, maar ook interessante artikels, toffe foto's... Voor de vakantiegangers is er ook onze reisbrochure. Daarnaast vind je er ook de afsprakennota voor vrijwilligers. Download hier onze laatste publicaties.

Wil je graag ons Magazine en/of de reisbrochure per post ontvangen? Neem dan contact op!

  • Reisbrochure 2021

  • Afsprakennota vrijwilligers