Corona-veilig aanbod
Tijdelijk alternatief aanbod

Ook tijdens de lockdown blijven we ontmoeting en vrije tijd organiseren. Lees hier hoe we dit doen.

Ook tijdens de lockdown blijven we ontmoeting en vrije tijd organiseren. Lees hier hoe we dit doen.

Vrijetijdspunt in tijden van corona

We kunnen al een tijdje geen vrijetijdsactiviteiten meer organiseren zoals we dat gewoon zijn. Met Vrijetijdspunt deden we daarom onze uiterste best om aangepaste en veilige activiteiten te organiseren. Steeds in kleinere groepen en rekening houdend met de opgelegde maatregelen. Maar dat lijkt op dit moment niet voldoende te zijn. Daarbij weten we ook nog niet hoe de situatie er binnen één, twee of drie maanden zal uitzien. Vrijetijdsactiviteiten plannen voor een langere periode is in deze tijden dus zeer moeilijk. Ook nu zullen we met Vrijetijdspunt onze activiteiten moeten aanpassen. Binnen afspreken met een groep, dat hoort er nu even niet meer bij.

Toch blijven we ervan overtuigd dat iedereen recht heeft op vrije tijd en ontmoetingen. We bieden graag een lichtpuntje in deze donkere tijden.

We zijn er ons van bewust dat het geen makkelijke tijden zijn voor iedereen, in het bijzonder voor de meest kwetsbare mensen. We blijven strijden voor het welzijn van onze deelnemers. Daarom zetten we ons in om - in de mate van het mogelijke - ontmoetingsmomenten aan te bieden. Zo draagt Vrijetijdspunt haar steentje bij tegen vereenzaming, isolement en voor het welzijn van de deelnemers. 

Ons corona- veilig aanbod wordt op verschillende manieren georganiseerd:

Ontmoetingsmomenten
Er zijn wandel-, fiets-, step- en looptochten die je kan aanvragen op 5 verschillende locaties. Deze ontmoetingen worden altijd georganiseerd met het oog op veiligheid en de maatschappelijke gezondheid.  Vanaf maart starten we ook terug met sportactiviteiten in IDAS en onze minivoetbalploegen. Deze gaan steeds buiten door. Ook hiervoor moet je vooraf inschrijven. 

 • Afhankelijk van de maatregelen zal het aantal plaatsen voor deze momenten wijzigen: van een 1 op 1 wandeling (deelnemer en vrijwilliger) tot 3 deelnemers en 1 vrijwilliger. 
 • We organiseren ontmoeting in Aalter, Brugge, Eeklo, Maldegem en Torhout.
 • We spreken af op een vaste plaats en een vast uur.
 • Alle ontmoetingen zijn gratis.
 • Inschrijven is verplicht. Inschrijven kan door te bellen naar 050 47 25 90 of te mailen naar vrijetijdspunt@oranje.be
 • Bekijk hier de ontmoetingsmomenten van november hieronder

Oe ist telefoon
We zitten klaar aan de telefoon om met jou te praten. 

 • Bel ons van maandag - vrijdag tussen 10 - 12.30 of 13 - 17 uur.  
 • Ook op woensdagavond kan je je verhaal kwijt tussen 19 - 21 uuur bij Jolien, Bram, Fibe of Marlies.
 • Bel naar 050 47 25 90

Chat met
We zitten klaar aan de computer om met jou te praten via chat. 

 • Chat met ons van maandag - vrijdag tussen 10 - 12.30 of 13 - 17 uur.
 • Ook op woensdagavond tussen 19 - 21 uur kan je je verhaal kwijt aan Jolien, Bram, Fibe of Marlies via de facebookpagina van Vrijetijdspunt.
 • Stuur een messengerbericht naar Vrijetijdspunt Oranje vzw op facebook.

Briefje
Indien je af en toe post wil ontvangen en/of versturen naar Vrijetijdspunt kan dat ook. Schrijf ons een briefje of stuur een tekening en we sturen je een kaartje terug. Laat zeker je adres achter op de envelop.

 • Postadres: Peterseliestraat 100, 8000 Brugge.

Inspiratie
Er is een online aanbod die je kan volgen via de facebookpagina van Vrijetijdspunt. Daar kan je allerlei thuisactiviteiten vinden die je alleen of samen met je bubbel kan doen.

Het is goed mogelijk dat we elkaar een tijdje niet of veel minder zullen zien. Toch blijven we met iedereen bij Vrijetijdspunt ons keihard inzetten om deze moeilijke periode net iets draaglijker te maken. We laten niet los.

Tot gauw!

 

Veelgestelde vragen

Waarom gaan de groepsactiviteiten niet meer door?
We zitten middenin de tweede golf vande coronacrisis. We vinden het niet langer verantwoord om met grote groepen mensen af te spreken in een binnenruimte. Ook al hechten we heel veel belang aan het wassen en ontsmetten van handen, mondmaskers dragen, afstand houden… Op dit moment zou het onverstandig zijn om de geplande activiteiten te laten doorgaan.  We zoeken naar een alternatief een evenwaardige aanbod zodat we niemand in de kou laten staan in deze donkere tijden.

Is het wel verstandig om nu af te spreken?
We vinden van wel. We zetten niet meer in op groepsactiviteiten maar blijven aandacht hebben voor ontmoeting in donkere winterdagen. Naast de algemene gezondheid die we vooropstellen voor alle mensen, hechten we ook belang aan de mentale gezondheid. Daarom organiseren we contactmomenten die op maat van de aanvrager georganiseerd kunnen worden. Fysiek contact is hierbij een mogelijkheid. We mogen en kunnen nog steeds naar buiten. Weliswaar houden we steeds rekening met de voorwaarden die worden opgelegd.

 

 

Afhankelijk van de plaats
Gratis
Afhankelijk van de plaats
Aalter, Brugge, Eeklo, Maldegem & Torhout
Inschrijven verplicht
Ontmoetingsmomenten Aalter april
Ontmoetingsmomenten Brugge april
Ontmoetingsmomenten Eeklo april
Ontmoetingsmomenten Maldegem april
Ontmoetingsmomenten Torhout april

Contacteer ons voor meer informatie

Peterseliestraat 100
8000 Brugge
050 47 25 90

Telefonische bereikbaarheid:
van ma tot vrij van 10 - 12.30 uur en van 13 - 17 uur

Als vrijwilliger kan je veel betekenen

Download onze publicaties en documenten

Vrijetijdspunt brengt om de drie maanden een nieuw Magazine uit. Je vindt er niet alleen een overzicht van alle activiteiten en werkingen, maar ook interessante artikels, toffe foto's... Voor de vakantiegangers is er ook onze reisbrochure. Daarnaast vind je er ook de afsprakennota voor vrijwilligers. Download hier onze laatste publicaties.

Wil je graag ons Magazine en/of de reisbrochure per post ontvangen? Neem dan contact op!

 • Reisbrochure 2021

 • Afsprakennota vrijwilligers