31/07/2020

Corona-update zomervakantie

Wat is het effect van de coronamaatregelen op de activiteiten tijdens de zomervakantie

Sneller dan verwacht is een tweede Covid-19 opflakkering een feit. Lees hier over de verhoogde alertheid & preventieve maatregelen.

 

 

 

 

Sneller dan verwacht is een tweede Covid-19 opflakkering een feit. De veiligheid van de deelnemers in het Vrijetjidspunt en medewerkers primeert.

Daarom is er ook in Vrijetijdspunt een verhoogde alertheid naar preventieve maatregelen zodat het aanbod kan verder gezet worden. 

Je leest het goed: Het jeugdwerk en volwassenwerking blijft doorgaan, maar we drijven de veiligheidsmaatregelen op. Op die manier kunnen deelnemers blijven onbeperkt genieten van het zomeraanbod. 

 

JEUGDWERKING

Wanneer je deelneemt aan het jeugdwerk maak je deel uit van de bubbel van 50 deelnemers per week. Hierdoor hoeven deelnemers van dezelfde bubbel geen afstand noch mond te gebruiken. 

Speelplein: Zij volgen de strikte maatregelen die worden opgelegd vanuit het jeugdwerk nog steeds op. Door de goeie opvolging van animatoren en ouders zijn er nog geen besmettingen vastgesteld.  

VOLT: De VOLT-activiteiten gaan door maar onder strikte voorwaarden. De uitstap met overnachting wordt geannuleerd en andere daguitstappen worden herbekeken. Deelnemers die ingeschreven zijn voor een activiteit die door de corona maatregelen wijzigen, worden opgebeld door een medewerker. We zoeken altijd naar een alternatieve activiteit die op een veilige manier kan doorgaan.
Wanneer deelnemers in contact komen met externen moeten zij verplicht een mondmasker dragen. 

VOLWASSENENWERKING

Wanneer je deelneemt aan een ontmoetingsactiviteit draag je altijd een mondmasker, houd je 1,5 afstand en blijft handhygiëne belangrijk. Hierdoor behoren deelnemers en vrijwilligers niet bij de bubbel van 5. 

Kubb-tornooi: Gaan niet meer door op verplaatsing maar worden georganiseerd in de clublokalen. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen aan de activiteit. Iedereen draagt verplicht een mondmasker. Naast het dragen van een mondmasker houden we 1,5 m afstand. Er zijn geen supporters toegelaten tijdens de activiteit.

Café alloo: Gaat door maar inschrijven is verplicht. Iedereen draagt een mondmasker en moet zich registreren bij het binnenkomen. De gegevens worden enkel gebruikt in kader van contacttracing.

 

 De activiteiten voor september gaan voorlopig door maar met dezelfde voorwaarden als hierboven omschreven. Indien de maatregelen wijzigen zullen we dit communiceren via de website, facebook en nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

Contacteer ons voor meer informatie

Peterseliestraat 100
8000 Brugge
050 47 25 90

Telefonische bereikbaarheid:
van ma tot vrij van 10 - 12.30 uur en van 13 - 17 uur

Als vrijwilliger kan je veel betekenen

Download onze publicaties en documenten

Vrijetijdspunt brengt om de drie maanden een nieuw Magazine uit. Je vindt er niet alleen een overzicht van alle activiteiten en werkingen, maar ook interessante artikels, toffe foto's... Voor de vakantiegangers is er ook onze reisbrochure. Daarnaast vind je er ook de afsprakennota voor vrijwilligers. Download hier onze laatste publicaties.

Wil je graag ons Magazine en/of de reisbrochure per post ontvangen? Neem dan contact op!

  • Magazine herfst - aangepast programma

  • Reisbrochure 2020

  • Afsprakennota vrijwilligers