18/05/2020

Corona-maatregelen & veelgestelde vragen

Lees hier de meest actuele informatie rond jouw Vrijetijdspunt-activiteiten.

Vanuit Vrijetijdspunt volgen we reeds enkele weken nauwlettend de raadgevingen van de overheid op. Lees hier de meest actuele informatie rond jouw Vrijetijdspunt-activiteiten.

 

 

Hieronder vind je een lijst van vragen en antwoorden over het corona-virus en de activiteiten van Vrijetijdspunt. We volgen dagelijks het advies op van de overheid. Indien er wijzigingen zijn, zullen wij dit communiceren via de website en facebook.

Alternatief programma
Via de facebookpagina van Vrijetijdspunt posten we wekelijks activiteiten die je van thuis kan doen onder de noemer #vrijetijdinjekot. Neem een kijkje en ontdek leuke tips om thuis te doen!

 

Geen antwoord gevonden op je vraag?
Indien je nog vragen hebt, stuur je vraag door naar vrijetijdspunt@oranje.be of telefonisch via 050 47 25 90 . 

Info over corona
Voor algemen info over corona verwijzen we je graag door naar:

 

 

De speelpleinwerkingen zullen tijdens de zomervakantie doorgaan mits een aantal maatregelen. Zo moeten alle kinderen vooraf inschrijven, werken we met contact bubbels van 50 personen en zijn er nog heel wat andere maatregelen om de speelpleinzomer veilig te laten verlopen.

Lees op deze pagina alle maatregelen en de info rond het inschrijven

Op de hoogte blijven
Wil je graag via mail op de hoogte blijven van de komende maatregelen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, zo krijg je alle info rechtstreeks in je mailbox. Vergeet bij het inschrijven niet aan te duiden dat je specifiek info over het speelplein wil ontvangen. 

Voorlopig gaan er geen lessen door. 

Meer info over de cursussen kan je vinden via de school en docent waarbij je les volgt. Met vragen kan je terecht bij collega Delphine. 

Alle huisbezoeken worden uitgesteld. Delphine of Karel zullen je opbellen en de afspraak verplaatsen.

Alle activiteiten voor volwassenen worden opgeschort tot 31 augustus. Dit geldt voor de clubwerkingen, bowling, Idas, minivoetbalclubs, koffie met en café Alloo Alloo.

Van zodra het kan, willen we starten met een alternatief zomeraanbod. We zullen ons maximaal inspannen om toch een aanbod te ontwikkelen onder de strikte voorwaarden. Zodra het aanbod uitgewerkt is, communiceren we via nieuwsbrief, facebook en website.

 De overheid kondigde nieuwe richtlijnen aan voor reizen. Het goede nieuws is dat we opnieuw zullen kunnen reizen. De reizen zullen er anders uitzien dan gepland. Wat dit betekent voor onze groepsreizen wordt momenteel nog onderzocht.  Van zodra we hierop meer zicht hebben, informeren we al onze reizigers.

Mijn reis met vertrekdatum in maart, april of mei ging niet door, wat nu?
In de eerste maanden van het jaar konden door de coronacrisis enkele meerdaagse reizen niet doorgaan. Bij de reizen waar we met het hotel of vakantiehuisje tot een overeenkomst konden komen rond onze boeking, proberen we dezelfde reis aan te bieden op een andere datum. We informeren jullie indien we verdere concrete stappen ondernemen.

Wat indien er geen nieuw voorstel van reis komt?
Bij sommige reizen is het niet mogelijk om binnen afzienbare tijd een nieuwe voorstel uit te werken. De deelnemers van deze reizen vergoeden we aan de hand van een tegoedbon. Deze tegoedbon bedraagt het volledige bedrag dat reeds betaald werd en zal geldig zijn t.e.m. 31/12/2021. Specifieke voorwaarden met betrekking tot de tegoedbon zullen bij aflevering ervan verduidelijkt worden.

Mijn reis wordt uitgesteld. Moet ik dan een nieuw contract ondertekenen?
Ja. We bezorgen je een nieuwe reisovereenkomst die de vorige overeenkomst zal vervangen. Op deze nieuwe overeenkomst staan alle gegevens over je nieuwe reis: de vertrekdag, aantal reisdagen, verblijfplaats… Indien je de factuur reeds betaalde, hoef je verder niets meer te betalen. 

Ik heb een reis geboekt die plaatsvindt in juni, juli of augustus. Gaat deze reis nog door?
We begrijpen dat je twijfelt of deze reis nog zal doorgaan. Dat is uiteraard afhankelijk van de actuele situatie op dat moment. Op basis van de informatie die we nu hebben, gaan we er nog steeds vanuit dat je reis doorgaat. Wij adviseren je dan ook de situatie nog even samen met ons af te wachten.  Als de nationale veiligheidsraad het toelaat, alsook de overheden van de vakantiebestemming en onze touroperator, kan de reis plaatsvinden. Indien dit niet het geval is, proberen we de reis uit te stellen naar een latere datum of geven we jou een tegoedbon ter waarde van het reeds overgeschreven bedrag.

Ik heb een factuur ontvangen voor een reis die plaatsvindt in juni, juli of augustus, maar ik twijfel of mijn reis zal kunnen doorgaan. Moet ik de factuur toch al betalen?
We begrijpen dat je twijfelt of jouw reis kan doorgaan. Ook voor ons is het nu lastig om hier een inschatting te maken. We proberen onze reizigers in deze onzekere tijd zoveel mogelijk tegemoet te komen. We hebben onze betalingstermijn versoepeld naar 14 dagen voor vertrek in plaats van 90 dagen. Wanneer je reeds een factuur van ons hebt ontvangen, mag je de uiterste betaaldatum negeren.

Wanneer weet ik of mijn reis zeker kan doorgaan?
De situatie verandert nog steeds dag per dag, van bestemming tot bestemming. Onze medewerkers volgen dit voor je op en zullen je tien dagen voor vertrek informeren over het laatste reisadvies. Ten laatste drie dagen voor vertrek krijg je een laatste update.

Ik heb een daguitstap/reis geboekt naar een festival. Kan dit nog doorgaan?
Alle festivals werden geannuleerd tot en met 31 augustus. In ons reisaanbod zitten vier bezoeken aan festivals die niet kunnen doorgaan. Hieronder zie je de oplijsting van de geannuleerde festivals en de impact op de reis.

  • BAD Festival: volledige daguitstap geannuleerd.
  • Rock voor Specials: volledige annulatie daguitstap en tweedaagse reis.
  • Festival Dranouter tijdens weekend naar De Westhoek. Het weekend gaat nog steeds door. Er wordt een alternatief programma aangeboden ter vervanging van het Dranouter festival.
  • Straattheaterfestival Chassepierre tijdens het weekend Bouillon. Het weekend Bouillon gaat nog steeds door. Er wordt een alternatief programma aangeboden ter vervanging van het straattheaterfestival.

Mijn reis gaat door, maar ik beslis om toch niet mee te gaan.
Op heden hebben wij al heel wat kosten gemaakt om het reisaanbod uit te werken (verblijven, vervoer, administratie…). Als sociale reisorganisatie willen we graag ook in de toekomst iedereen reiskansen blijven aanbieden. Vandaar vragen we om de beslissing tot annuleren nog even uit te stellen.
Onze gebruikelijke annulatievoorwaarden blijven in de corona-periode van tel. Wanneer een reis kan doorgaan en je beslist als reiziger om niet mee te gaan, moet de factuur alsnog betaald worden. 

Het Vrijetijdspunt werkt aan een bijkomend reisaanbod in het binnenland. Betekent dit dat er geen buitenlandse reizen zullen doorgaan? 
Op vandaag hebben we hier nog geen zicht op. Door de corona-crisis konden al verschillende reizen in de eerste maanden van het jaar niet doorgaan. Omdat we toch graag iedereen laten genieten van reizen, werken we momenteel aan een bijkomend alternatief reisaanbod. Hiervoor focussen we ons primair op vakanties in het binnenland. Dit reisaanbod wordt eerst aangeboden aan mensen die hun reis dit jaar geannuleerd zagen en dus over een tegoedbon beschikken. Nadien worden de resterende reisplaatsen gecommuniceerd via onze gebruikelijke kanalen.

 

We willen jullie heel erg bedankt voor het begrip. We hopen dat jullie bereid zijn om samen met ons nog even af te wachten. We proberen er samen een mooie zomer van te maken. 

 

Zaal lokaal is gesloten. Alle activiteiten van Vrijetijdspunt en andere culturele of private evenementen worden afgelast.

 

VOLT zal tijdens de zomervakantie doorgaan.  Je kan het volledige zomerprogramma van VOLT hier vinden. 
De corona-maatregelen die we binnen VOLT toepassen kan je ook op die pagina terugvinden.. 

Op de hoogte blijven
Wil je graag via mail op de hoogte blijven van de komende maatregelen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, zo krijg je alle info rechtstreeks in je mailbox. 

 

 

De Belgische cafés mogen opnieuw open en Café Alloo Alloo dus ook. Hoera!

Vanaf vrijdag 3 juli is Café Alloo Alloo terug open. Het café zal er een beetje anders uitzien dan je gewoon bent.
Zo zul je op voorhand je plekje moeten reserveren en zal je bediend worden aan je tafel. Hoe dat precies allemaal in z’n werk zal gaan, daar werken we nu heel hard aan.
Wat niet zal veranderen zijn de Cafe Alloo-vrijwilligers. Zij zullen je vanaf gepaste afstand en met heel veel vreugde opnieuw ontvangen.

 

 

We raden aan om het advies van de overheid te volgen en zo min mogelijk verplaatsingen te maken indien niet noodzakelijk.

Je kan ons wel telefonisch bereiken via 050 47 25 90, via vrijetijdspunt@oranje.be en via de messenger van onze facebookpagina. 

Alle jeugdateliers zijn gesloten. We wachten op de richtlijnen van de overheid om te bepalen wanneer de activiteiten terug kunnen doorgaan. 

Op zoek naar een alternatieve jeugdbeweging vanuit je kot? Via facebook kan je deelnemen aan de online jeugdbeweging. 

 

De kampen van de jeugdateliers zullen tijdens de zomervakantie kunnen doorgaan. 

We werken volop aan draaiboeken om alles veilig te laten verlopen. Volg de officiële kanalen van de jeugdateliers voor meer info over de maatregelen:

 

De kinderweekends in april, mei en juni gaan niet door. De kampen tijdens de zomer kunnen wel doorgaan. 

We werken volop aan draaiboeken om alles veilig te laten verlopen. 
Indien uw kind ingeschreven is voor de komende periode zal je worden gecontacteerd door de medewerkers van het KJW-team.

 

Nee, je hoeft de activiteit niet te betalen, ook niet die met het 'niet opdagen is betalen'-label. 

Het reisaanbod vormt hierop een uitzondering. Lees hierover meer bij de vraag 'Ik heb me ingeschreven voor een reis van Oranje, gaat deze nog door?'

In een niet-coronawereld zou het (digitaal) magazine normaal gezien begin mei in de mail- en brievenbus vallen met het aanbod van juni - juli en augustus. Aangezien de normale planning niet kan doorgaan voor de volwassenenwerkingen, we nog niet weten wat of speelplein en volt deze zomer kan doorgaan en we op vandaag nog geen zicht hebben op het alternatief zomeraanbod, sturen we het magazine in zijn gekende vorm niet uit. 

Zodra we zicht hebben op het zomeraanbod, sturen we jullie een nieuwsbrief. 

Contacteer ons voor meer informatie

Peterseliestraat 100
8000 Brugge
050 47 25 90

Telefonische bereikbaarheid:
van ma tot vrij van 10 - 12.30 uur en van 13 - 17 uur

Als vrijwilliger kan je veel betekenen

Download onze publicaties en documenten

Vrijetijdspunt brengt om de drie maanden een nieuw Magazine uit. Je vindt er niet alleen een overzicht van alle activiteiten en werkingen, maar ook interessante artikels, toffe foto's... Voor de vakantiegangers is er ook onze reisbrochure. Daarnaast vind je er ook de afsprakennota voor vrijwilligers. Download hier onze laatste publicaties.

Wil je graag ons Magazine en/of de reisbrochure per post ontvangen? Neem dan contact op!

  • Afsprakennota vrijwilligers