Reizen en weekends
Dromen over reizen start hier.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen op reis kan gaan, jij dus ook! Daarom organiseren wij jaarlijks heel wat reizen en weekends.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen op reis kan gaan, jij dus ook! Daarom organiseren wij jaarlijks heel wat reizen en weekends.

Op vakantie gaan heeft heel wat voordelen: je leert een andere cultuur kennen, ontmoet nieuwe mensen, ontdekt nieuwe dingen, doet zaken die je anders niet zou doen… Kortom: je leert heel veel bij door op reis te gaan.

Wat bieden we?
We vinden het belangrijk dat je een echt reisgevoel ervaart. Daarom proberen we zoveel mogelijk in te spelen op wat jij als reiziger belangrijk vindt.

  • Het totale reisaanbod wordt opgesteld op basis van bevragingen en jullie suggesties.
  • ​Voor elke reis organiseren wij een ontmoetingsdag. Daar stellen wij samen met alle reizigers het reisprogramma op.  
  • Uiteraard houden we ook tijdens de reis zelf rekening met de wensen van iedereen. Wat je ter plaatse allemaal doet: de uitstappen, de activiteiten, de wandelingen, de menu’s... dat bepalen de reizigers in samenspraak met de begeleiders.

Reizen op maat
Bij het bepalen van het activiteitenaanbod houden we rekening met de mogelijkheden van de locatie en van alle groepsleden. Op die manier komt zeker iedereen aan zijn trekken en geniet je maximaal van jouw reis. Op reis kan alles, maar moet niets!

Een echt vakantiegevoel
Jullie comfort op reis is voor ons een belangrijk uitgangspunt. We selecteren enkel hotels of vakantiewoningen die net dat ietsje meer bieden. Een comfortabel bed, lekker eten, een mooi verblijf, kleinere reisgroepen, comfortabele minibussen... Allemaal elementen die jullie reis onvergetelijk maken.

Begeleiders als persoonlijke gidsen
Vrijwilligers en/of professionele krachten begeleiden de reizen van Oranje. Vooraf krijgen ze een grondige voorbereiding en ondersteuning. De vrijwilligers die de reizen begeleiden zijn enthousiaste, maar vooral competente mensen met een probleemoplossend vermogen. Bovendien staan ze 24u op 24u in een directe verbinding met het thuisfront. De reisbegeleiders kunnen steeds beroep doen op een beroepskracht van Vrijetijdspunt.

De reisbegeleiders helpen je waar nodig: bij je verzorging, het beheer van je budget of het geven van medicatie... Op jouw maat!

De reisbegeleiders maken de brug tussen jou, de groep en de bestemming waar je op reis bent. Je kunt steeds bij hen terecht met al je vragen. Bovendien hebben ze vooral oog voor jouw mogelijkheden en niet voor je beperkingen.

Prijzen
Alle reizen en weekends hebben een all-in formule. Dit betekent dat er geen onverwachte kosten zijn. Zowel de begeleiding, het verblijf, eten, drinken, uitstappen, terrasjes, fooien, taksen, verzekeringen... Het zit allemaal in de reissom vervat. Bij Oranje weet je dus perfect wat je reis zal kosten. We kiezen voor heldere en eerlijke prijzen in de plaats van prijzen met verborgen kosten voor uitstappen en dranken. Ook op de ontmoetingsdag en de reismarkt is voor jou helemaal gratis.

Uiteraard kan iedereen op reis zelf wat zakgeld meenemen om persoonlijke souvenirs te kopen. Indien nodig, kunnen de reisbegeleiders je hierin ondersteunen.

Wat betaal ik wanneer?
We splitsen het bedrag op in twee facturen.

  • Bij de bevestiging van je reis krijg je een voorschotfactuur van 30% van de totale reiskost.
  • Tien weken voor afreis krijg je een slotfactuur van de resterende 70%.
  • Wanneer je een geboekte reis annuleert, storten wij het reeds betaalde bedrag niet terug. Je kan hiervoor wel een bijkomende annulatieverzekering nemen.

Afbetalingsplan
Iedereen verdient de kans om op reis te gaan! Heb je het financieel moeilijk en kan je zulke grote bedragen niet in één keer betalen? Dan kan je bij Oranje een afbetalingsplan aanvragen. Elke aanvraag wordt individueel bekeken en discreet behandeld.

Neem contact op met ons als je je factuur ontvangt. Dan kijken we samen met jou hoe we de reissom kunnen opsplitsen in kleinere bedragen.

Annulatieverzekering
Elke reiziger kan voor elke reis afzonderlijk een bijkomende annulatieverzekering nemen. De annulatieverzekering bedraagt 5,5% van de reissom, met een minimum van 25 euro. Kan je op het onverwacht toch niet mee op reis? En beschik je niet over een annulatieverzekering? Dan kan je de reissom die je al aan Oranje betaalde niet meer terugkrijgen. 

Onderaan deze pagina kan je onze annulatievoorwaarden downloaden.

Wat vragen we?
We doen ons uiterste best om van je reis met Oranje een onvergetelijke tijd te maken Ook jij kan je steentje bijdragen tot een geslaagde reis. Daarom hebben we een aantal verwachtingen. Hou hier ook rekening mee bij het selecteren van jouw reis/reizen of weekend(s).

Reizen in groep
Je weet dat je in groep reist en dat dus ook de uitstappen en activiteiten in groep gebeuren. We hebben jouw inbreng nodig, net als van alle andere deelnemers. We verwachten dat je de groepsafspraken naleeft, we maken deze samen op. Reis je met je vriend/vriendin? Dan kan het gebeuren dat je op een kamer slaapt met andere reizigers.

Elke reis heeft een vooraf bepaald aantal deelnemers, met een minimum en een maximum. Reis je niet graag in een groep van 10 of meer, kies dan voor een weekend met een lager maximum aantal deelnemers.

Medische fiche
We vragen alle reizigers om een medische fiche in te vullen. Dit is een uitgebreide vragenlijst over jouw medische gegevens. Het is van groot belang dat de begeleiding op de hoogte is van mogelijke allergieën en medische aandachtspunten.

Je krijgt de medische fiche opgestuurd met de bevestigingsbrief van je inschrijving.

We vragen je om deze zo snel mogelijk - en zeker vóór de ontmoetingsdag - ingevuld aan ons terug te bezorgen.

Na je reis vernietigen we deze gegevens. Elk jaar vragen we om de medische fiche opnieuw in te vullen en terug te bezorgen. Zo beschikken we steeds over de juiste informatie.

Ontmoetingsdag
Voor alle reizen en weekends is er vooraf een gratis ontmoetingsdag. Je leert er je reisgenoten en je reisbegeleider al wat kennen. Op de ontmoetingsdag krijg je heel wat praktische informatie over je reis en kan je al je vragen stellen. We verwachten dat je op deze dag aanwezig bent.

Welke type reis kies ik het best?
Professionele begeleiding
Een aantal reizen en weekends worden georganiseerd in samenwerking met professionele begeleiders van vzw Oranje.  Deze reizen zijn geschikt voor iedereen. Mensen met een hogere ondersteuningsnood kunnen op deze reizen rekenen op de nodige professionele ondersteuning. Deze reizen zijn duurder dan de reizen die uitsluitend door vrijwilligers begeleid worden, omdat de kost voor de professionele begeleiding in de reiskost vervat is.

Intensiteit van de reis
Rustige reis
Genieten en beleven staan op deze reizen centraal. We ontwikkelen een rustig activiteitenaanbod op maat van de groep. Er zijn meer ‘inhuis’ activiteiten.

Actieve reis
Reizen met dit label zijn eerder bedoeld voor een actieveling die graag lange en verre uitstappen maakt. Dagelijks trekt de groep op ontdekking in de streek. De uitstappen zijn gericht op actief meedoen.

Sportieve reis
Deze reizen vereisen van de reizigers een sportief profiel. Tijdens de reis zetten we sterk in op wandelen en/of fietsen. Een goede basisconditie is een vereiste. Indien je twijfelt of dit wel iets voor jou is, raden we je aan om ons te contacteren voordat je je inschrijft.

Toegankelijkheid
Volledig rolstoeltoegankelijk
De reis is compleet toegankelijk voor personen die volledig rolstoelafhankelijk zijn.

Beperkt rolstoeltoegankelijk
Het transport laat enkel mechanische rolstoelen toe. We verwachten dat je in en uit een auto kan stappen met hulp. De rolstoel gaat mee met de bagage. De bestemming is volledig aangepast.

Niet rolstoeltoegankelijk
Ben je een rolstoelgebruiker? Dan is deze bestemming niet toegankelijk voor jou. Vzw Oranje kan niet garanderen dat het transport (naar de bestemming en/of tijdens uitstappen), het verblijf en de uitstappen toegankelijk zijn. Op deze bestemming kan je niet voortdurend rekenen op professionele hulp bij persoonlijke en medische verzorging. Wij kunnen niet instaan voor een goede kwaliteit, voor een fijne reisbeleving en ook niet voor de minimale ondersteuning en zorg die je als rolstoelgebruiker nodig hebt.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk
Vanaf 19 jaar
050 47 25 90

Contacteer ons voor meer informatie

Peterseliestraat 100
8000 Brugge
050 47 25 90

Telefonische bereikbaarheid: di tot vrij van 10 - 12.30 uur

Als vrijwilliger kan je veel betekenen

Download onze publicaties

Vrijetijdspunt brengt om de drie maanden een nieuw Magazine uit. Je vindt er niet alleen een overzicht van alle activiteiten en werkingen, maar ook interessante artikels, toffe foto's... Voor de vakantiegangers is er ook onze reisbrochure. Download hier onze laatste publicaties.

Wil je graag ons Magazine en/of de reisbrochure per post ontvangen? Neem dan contact op!

  • Magazine 88 - Maart - mei 2019

  • Aanvraag tot inschrijving - Reizen maart - september 2019

  • Reisbrochure maart - september 2019

  • Magazine 87 - december 2018 - februari 2019